Oddervognen har snakket med Tina Lund, der valgte at flytte hele familien til Dubai for at få mere tid med sin familie. ”Jeg fortryder det ikke et sekund. Tværtimod har det været vores livs bedste beslutning at flytte familien til Dubai. Jeg er overrasket over, hvor godt det er gået og kan kun anbefale andre at prøve det!”

Oliesheikernes højborg, verdens dyreste hoteller, en ulidelig varme og bling-bling i lange baner. Umiddelbart er det ikke klassisk familieidyl og fredagshygge, der popper op for det indre øje, når man sender tankerne til Dubai – det ene af de 7 Forenede Arabiske Emirater med et solidt flow af penge som ultimativt ’brand’. Men fordommene bliver hurtigt gjort til skamme. I hvert fald når man spørger den professionelle springrytter Tina Lund, der sammen med sin mand, tidligere fodboldspiller Allan Nielsen, bor i byen på tredje år. ”Dubai er et genialt sted at bo med børn. Mange børnefamilier bor her i perioder af deres liv, så derfor er alt indrettet med børn for øje; legepladser, aktiviteter osv. Samtidigt er sikkerheden i top, og det er derfor enormt trygt at færdes med sine børn i byen”, fortæller Tina, der sammen med Allan har sønnen Louis på 4 år og venter parrets andet barn – en pige – i slutningen af oktober.

Mere end glitter og glamour
Den væsentligste årsag til flytningen var Tinas karriere. I Dubai afholdes alle stævner indenfor en kort radius i modsætning til i Europa, hvor Tina var tvunget til at være meget væk fra sin søn: ”Det føltes helt forkert at skulle undvære Louis op til 4 dage i træk. Det kunne jeg ganske enkelt ikke forene mig med, og det blev derfor tungen på vægtskålen i forhold til at flytte, selvom der selvfølgelig også var mange andre overvejelser og betragtninger i spil,” siger Tina og fortsætter: ”Beslutningen viste sig dog at være helt rigtig. Jeg elsker min hverdag i Dubai, som er en blanding af hårdt arbejde, familieliv og følelsen af at være på ferie hele tiden,” kommer det begejstret fra den hurtigt talende Tina, som vi har fanget under et besøg i Danmark, hvor hun blandt andet har været forbi sin danske jordemoder til en rutineundersøgelse. Og netop ’at være på ferie hele tiden’, kunne meget vel være den opfattelse, man som den almindelige dansker iført gummistøvler og regnkruset hår kan få ved at følge Tina Lunds blog, hvor hun blandt andet skriver om livet i millionbyen med temperaturer på den rigtige side af 30 grader og familieture til stranden. Men går man mere grundigt til værks og taler med Tina selv, så er hendes liv langt mere end dét. Hun har nemlig fuld blus på karrieren som professionel rytter og underviser og holder hele tiden tungen lige i munden for at få hverdagen til at gå op – nøjagtigt som alle andre forældre: ”Allan afleverer Louis i vuggestuen eller ’nursery’, som det hedder, da jeg starter dagen på job allerede kl.06.30. Jeg har så indtil kl.14, hvor vuggestuen lukker, og Louis skal hentes igen. Derfra har vi resten af dagen sammen, indtil jeg nogle gange har undervisning om aftenen, ligesom at jeg deltager i stævner i weekenden. I Dubai har vi fået mulighed for at ansætte en hushjælp, som tager presset med nogle af de praktiske gøremål i dagligdagen, som gør det hele mere smidigt. Det vigtigste for mig er at kunne bevare nærværet, selvom jeg har travlt. Det føler jeg lykkes ved, at vi bor her.

De nære relationer
En ekstra bonus i hverdagen er Tinas far, Flemming, som efter et besøg hos datteren blev så hooked på Dubai, at han også valgte at hale de nordsjællandske teltpæle op og flytte til de varme lande. Nu bor han i en lejlighed kun fem minutter fra Tina og Allan og er en vigtig del af især Louis’ liv: ”Vi har stor hjælp fra min far, som passer Louis jævnligt. Det er fantastisk, at de to får den nære kontakt, som jo ellers er én af udfordringerne ved at bo langt væk fra familien,” siger Tina og hentyder til sin egen mor, som hun ikke ser specielt tit, idet det primært er i sommermånederne, at familien besøger Danmark. ”Jeg savner selvfølgelig en del mennesker derhjemme, herunder min mor, men omvendt er vi kun 6 timers flyvning væk, og jeg er faktisk blevet overrasket over, hvor godt det er gået med at holde kontakten med familie og venner. Jeg føler mig på ingen måde fremmed, når jeg kommer hjem til Danmark. Det betyder meget, når man har truffet en beslutning som vores.”

Heldigvis føler Tina sig heller ikke fremmed i Dubai. Der bor op mod 6.000 danskere i byen, og mange af dem holder kontakten over Facebook. ”Der findes en Facebook gruppe, hvor vi hjælper hinanden med gode råd og kommunikerer om det, der rører sig. Det var blandt andet også der, jeg hørte om den danske jordemoder, som jeg går hos hernede. Det giver tryghed at vide, at her er et stærkt netværk af ligesindede, som står klar til at give en hånd med, hvis man har brug for det,” understreger Tina.

Delebørn på distancen
Med til historien om kendisparret i Dubai hører, at Allan Nielsen har 3 døtre på 20, 16 og 12 år fra sit tidligere forhold med tekstildesigneren Rikke Mai Nielsen. Og hvordan løser man så lige den kabale? Tina fortæller: ”Det er klart, at der er bagsider af medaljen ved at flytte udenlands, når der er børn inde i billedet. Louis vokser ikke op sammen med sine søskende, og Allans piger er uden tvivl nogle af dem, vi savner allermest. Nana, den yngste, boede hos os i Dubai det første år, hvor hun gik i skole og i det hele taget havde sin hverdag. Hun havde brug for sin far og fik i samme åndedrag en masse oplevelser og erfaringer med sig i bagagen. Nu ser vi pigerne, når de kommer på besøg i ferierne, eller når vi er i Danmark.”

Til spørgsmålet om, hvorvidt Tina savner Danmark nok til at ville hjem, er svaret dog nej: ”Vi nyder hverdagen i Dubai lidt endnu. Det skyldes vores begges karrierer, som trives her og dét at vi lige nu har muligheden for at leve familiedrømmen ud, imens børnene er små. Selvom vi også har travlt, så føles livet alligevel let her, og det nyder vi. Men vi kommer helt sikkert hjem igen, da jeg har et ønske om, at Louis skal gå i en dansk skole og skabe sit netværk af gode venner i Danmark. I Dubai er relationerne lidt mere flygtige, idet folk kun bor her i en årrække, før de pludselig er væk igen. Det kan gå nu, imens børnene er små, men på sigt ønsker vi noget andet for dem,” slutter Tina, som netop har fejret sin og Allans 5-års bryllupsdag sammen med venner og familie – hjemme i Danmark, naturligvis.