VASK OG VEDLIGEHOLD

GODE RÅD OG INFORMATION SAMLET ÉT STED

Selvom alle vores materialer er udvalgt ud fra kriteriet, at kun det bedste er godt nok, kræver vind og vejrforhold, at en barnevogn får pleje og vedligeholdelse. Vi vil gerne hjælpe med vejledning til, hvordan I bedst muligt holder jeres Odder barnevogn pæn og i god stand, og dermed kan bruge den i mange år fremover.

Vedligehold:

Vi har samlet en række gode råd, der kan hjælpe med at vedligeholde jeres barnevogn:

  • Fjern madrassen, når det bliver aften. På den måde kan der komme ventilation i vognen.
  • Slå kalechen op, når I ikke bruger vognen. Det vil sikre, at der ikke opstår foldemærker.
  • Vask hjulene hver 14. dag for at forhindre flyverust.
  • Vask stellet med bilshampoo, der skyr skidt og støv.
  • Beskyt barnevognens overdel mod solens stråler, når I fx tager en tur på stranden.
  • Ved strandture udsættes barnevognen for salt, hvorfor det er en god ide at spule stellet med en haveslange, når I kommer hjem, og derefter smøre blanke dele med en syrefri olie (obs. der må IKKE komme olie på plastdelene).
  • Stil altid barnevognen i skygge ved højt solskin.
  • Når barnevognen opbevares, skal den helst stå tørt og varmt – og aldrig i nærheden af et vindue, der kan reflektere solens stråler.
  • Anvend altid regnslag ved regn og snevejr.

Vaskeanvisninger:

Inderfoer: Kan vaskes ved 30 graders skånevask.
Forlæder: Vaskes i hånden med lunkent vand og et par dråber sulfo, og dernæst i en opløsning af 1 del eddike og 10 dele vand. For at få det værste vand væk rulles forlæderet ind i et håndklæde, og skal derefter tørre på en flad overflade. Resten af overdelen kan tørres af med fugtig klud.
Kaleche: Start med at støvsuge kalechen for at fjerne støv. Vask yderstof og inderfor med en blød svamp/klud  i vand/eddike og pletrens evt. med vores tekstilrens. Lad kalechen tørre og imprægner yderstoffet.
· Brug tekstilrens og imprægnering hver 3. måned for at opnå det bedste resultat.
Jordslåede pletter: Vi anbefaler at tage i Matas og få vejledning omkring deres produkter mod jordslåede pletter, fx kaliumpermanganat.

Hjul: Hjulene på en barnevogn er en sliddel, som er vigtig at vedligeholde. Hjulene skal jævnligt rengøres for at undgå rustdannelse og misfarvning. Du kan vaske dit hjul og aksel i lunkent vand for at sikre at der ikke sidder noget skidt i samlingen, samt tørre bøsningen som hjulet sidder i, da der også her kan sidde skidt. Herefter kan du smøre det med silikonespray.
Afhængig af hvordan hjulene vedligeholdes og vognen generelt bliver brugt så er hjul stadig en sliddel og må forventes udskiftet i løbet af barnevognens levetid.

RESERVEDELE

KONTAKT VENLIGST BABYSAM

Selvom en Oddervogn er lavet omhyggeligt og solidt, så kan der blive brug for en reservedel.
Kontakt da din nærmeste Babysam forretning. De kan hjælpe dig.

Find nærmeste Babysam på kortet herunder.