Inden du begiver dig ud i et vigtigt valg, som køb af barnevogn, er der nogle ting, du skal overveje. Den første køreglæde er vigtig, og det er derfor altafgørende, at I anskaffer jer et velfungerende og praktisk køretøj, der passer til netop jeres behov og livsstil.

Nogle har brug for en handy barnevogn, der let kan klappes sammen og passe ind i den lille bil, andre drømmer om en stor vogn med masser af plads og terrængående hjul til skovturen. Nogle sværger til komfort. Andre til design. Uanset hvilke behov I har, så kan I garanteret finde den helt rigtige barnevogn hos os. Vi har nemlig Danmarks største udvalg.

Vi har samlet et par tips, til det skal du overveje, før du køber din barnevogn.

1. Skal dit barn sove ude?

Og også gerne efter det første år? Så anbefaler vi, at du vælger en barnevogn, der både er godt isoleret og har et stort liggemål. Gerne med indvendige mål på mindst 36×96 cm.

2. Bor du i lejlighed?

Og skal du bære din barnevogn op ad trapper eller ind og ud af busser? Så vælg en barnevogn, der er let at manøvre rundt med, og som ikke er for tung. Det kan f.eks. være en mindre model med svingbare forhjul.

3. Er der lidt plads?

Er der begrænset plads, hvor din barnevogn skal stå, eller skal den kunne være i et lille bagagerum? Så anbefaler vi, at du måler pladsen på forhånd og tager bilen med, når du køber vognen. Husk, at barnevognen skal opbevares et tørt og overdækket sted.

4. Højdeforskel?

Er der stor højdeforskel på dem, der skal køre rundt med barnevognen? Hvis det er tilfældet, så anbefaler vi, at du vælger en barnevogn, der har et styr, der kan justeres i højden.

5. Skal du have flere børn?

Hvis du skal, bør du investere i en kvalitetsbarnevogn, der kan bære et søskendesæde og tåle en masse slid. Vores erfaring er, at pris og kvalitet følges ad. En dyrere barnevogn har simpelthen en længere levetid.

Barnevogn – Stort liggemål, god til vind og vejr og god stabilitet

Ønsker du, at dit barn skal sove udenfor i al slags vejr og gerne helt op til 3 års alderen? Så anbefaler vi, at du vælger en helt almindelig barnevogn.

 • Den har ofte både støttefodsbremser for og bag, hvilket gør den mere stabil.

 • Den er større end en kombi- eller duovogn, og dit barn kan sove helt op til 3 års alderen, hvis det indvendige mål er mindst 97 cm.

 • Den er ekstra godt isoleret, hvilket betyder, at dit barn også kan sove ude, når det bliver vinterkoldt.

 

Duo- eller kombivogn – To vogne i én, pladsbesparende og praktisk

Ønsker du en handy og terrængående vogn, der både kan bruges som barnevogn og klapvogn, så anbefaler vi, at du vælger en duo- eller kombivogn.

Duovogn & klapvogn

Duovognen er en barnevogn, der kan blive til en klapvogn, ved at barnevognskassen skiftes ud med det medfølgende klapvognssæde.

Fordelen er, at du får to vogne i én. Ulempen er, at stabilitet og bremser ofte er bedre i en almindelig barnevogn, der også typisk har et større liggemål og en bedre isolering. Det betyder, at du skal huske køreposen, hvis du lægger dit barn til at sove udenfor i en duovogn.

9 måder at undgå ulykker med barnevogne

 • ​​​​​​​Slå altid bremsemekanismen til, når du stiller barnevognen fra dig.
 • Vær altid opmærksom på, at barnevognen er ordentligt klappet op, og at kalechen sidder rigtigt, før du lægger dit barn i den.
 • Tjek, at alle sikkerhedsmekanismer sidder, som de skal.
 • Brug barnevognssele så snart dit barn kan hive sig op – og køb den, før det sker.
 • Hæng ikke pusletasken eller tunge poser over styret, med mindre vognen er specifikt indrettet til det. Den risikerer at vælte.
 • Brug insektnet over barnevognen i sommerperioden.
 • Stil ikke barnevognen direkte i solen. Den bliver hurtigt meget varm.
 • Se til dit barn jævnligt, og mærk efter i nakken, om det har en god temperatur.
 • Lad ikke barnet sove ude, hvis temperaturen kommer under 10 minusgrader.